Cantina Offida Il Podesta Rosso Piceno Superiore

Wino produkowane tylko w najlepszych rocznikach, wytwarzane przez najbardziej doświadczonych winiarzy. Owoce są zbieranie ręcznie, następnie poddawane są starannej selekcji. Kupaż składa się z 70% z montepulciano i 30% sangiovese. Fermentacja przebiega w kontrolowanej temperaturze 30 stopni, w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Po jej zakończeniu wino trafia do beczek o pojemności 5000 litrów na 24 miesiące, a następnie na 6 miesięcy do butelek. Duża beczka nie wywiera mocnego wpływu na wino, pozwalając zachować pełnię owocowych aromatów, wspomagając też jednocześnie dojrzewanie wina.

Efekt to wyśmienite wino o doskonałej strukturze – w nosie uwodzi aromatami dojrzałych jeżyn, wanilii i lukrecji, w tle pojawia się też delikatny akcent ziołowy. W ustach pełne, zdecydowane, z eleganckimi taninami, świetnie już wkomponowanymi w całość. Polecamy do cięższych gulaszów, tłustego drobiu i jagnięciny.

Cena: 89,90 zł

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s