Palazzo Maffei Amarone dellaValpolicella

Palazzo_Maffei_Amarone_600x.jpg

Klasyka włoskiej Wenecji Euganejskiej w najlepszym wydaniu. Mieszanka ręcznie zbieranych gron szczepów Corvina, Rondinella i Molinara dająca wino pełne harmonii, o intensywnej barwie rubinowej czerwieniu z granatowymi obrzeżami. Owoce podsuszane są w specjalnych warunkach przez 4 do 5 miesięcy, a następnie tłoczone i poddane fermentacji. Ostatnim etapem produkcji jest dojrzewanie przez 24 miesiące w beczkach z dębu francuskiego o pojemności 225l. Już od pierwszych chwil wino uwodzi aromatem dojrzałych w słońcu porzeczek, jeżyn i słodkich migdałów, przyprószonych odrobiną świeżej wanilii i czekolady. Całość otulona magicznym wręcz, dymnym akcentem. Smak pieści zmysły nutami wiśni łutówki, rodzynek, śliwek i przypraw, z akcentem fiołków w tle. Całość pozostaje w pamięci na długo. Podawać w temperaturze 18 °C. Doskonałe do długo duszonych mięs, gulaszu, dziczyzny oraz potraw z grzybami.

Cena: 169 zł

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s