Leth St. Laurent Reserve

IMG_0229 kopia (1)

Ciemnoczerwona, skoncentrowana, wręcz purpurowa barwa z granatowym blaskiem zapowiada nadzwyczajny trunek. St. Laurent to specjalność austriackiego winiarstwa. W nosie wyczuwalne nuty czarnych wiśni skąpanych w rumie, śliwek i jeżyn z delikatnym niuansem przypiekanego drewna i muśnięciem owocu dzikiej róży. Na podniebieniu krzepkie, ale przy tym gładkie, wręcz welurowe, powiela smaki dostrzegalne w aromacie. Umiejętne wykorzystanie beczki nadające złożonej struktury, fuzja soczystych, czerwonych owoców ze wspomnieniem orzecha laskowego sprawiają, że wino jest idealnym kompanem wielu potraw. Doskonale pasuje do delikatnej dziczyzny, np. combra z sarny bądź dzikiego ptactwa, np. bażanta. Dobrze sprawdzi się też w towarzystwie cielęciny, jagnięciny lub pieczonej wołowiny. Wyśmienite również z potrawami kuchni marokańskiej, np. tagine z kuskusem, wołowiną i rodzynkami.
Podawać w temperaturze ok. 17-18 oC.
Wino z dużym potencjałem leżakowania.

Cena: 99,90 zł

O PRODUCENCIE:
Weingut Leth to winnica rodzinna, stworzona z pasji Franza i Barbary Leth na początku lat 60. W latach 80. do firmy dołączyli ich synowie – Franz i Eric, a niedawno również wnuk – Franz Junior. Przez lata, dzięki stosowaniu najwyższych standardów jakości, innowacjom i inwestycjom, winnica zdobyła czołową pozycję w regionie.

Seria czerwonych win Reserve to potężne, wyśmienite wina z intensywnym, dojrzałym garbnikiem uzyskanym z długiego starzenia w dębowych beczkach i z gwarantowanym potencjałem leżakowania.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s