Coto de Hayas roble

IMG_0261 kopia

Coto de Hayas Roble to klasyczny, dobry kupaż Tempranillo i Caberneta o wiśniowoczerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. Po procesie winifikacji wino dojrzewa przez 4 miesiące w nowych beczkach z dębu amerykańskiego. Odkryjemy w nim intensywny aromat dojrzałych, czerwonych owoców na eleganckim tle ze słodko – pikantnych, niuansów wanilii i kakao. Smak bogaty, pełny słonecznego owocu podkreślonego subtelną i zmysłową nutą toffi i wanilii. Całość otulona dojrzałym, gładkim garbnikiem. Posmak długi, owocowy, z przyprawowym akcentem. Idealne do pieczonych ryb, wieprzowiny, jagnięciny, grillowanych warzyw i tapas.
Podawać w temperaturze ok. 16-18 oC.

Cena: 39,90 zł

O PRODUCENCIE:
Bodegas Aragonesas powstała 1984 roku, ale historia produkcji wina na tym terenie sięga XII wieku – winorośle uprawiali cystersi z klasztoru Veruela w pobliżu Fuendejalón i Magallón. Bodega łączy tradycję i nowoczesność. Winnice mocno zakorzenione na niespotykanych, czerwonych, kamienistych glebach, w połączeniu z surowym klimatem dają trunki prezentujące złożoność miejscowej ziemi, zachowując przy tym charakter i smak każdej z odmian winogron. Wina z Bodegas Aragonesas cieszą się międzynarodową sławą, co odzwierciedla wiele nagród i wyróżnień.

Seria Coto de Hayas to więcej, niż tylko marka. Wina te są ambasadorem i chlubą winnicy – w pełni oddają miejscowy klimat.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s